V našej ponuke nájdete krátke zbrane prestížnych svetových výrobcov, ktorých zastupujeme na Slovenkom trhu. Pre podrobnejšie informácie o jednotlivých zbraniach, prosím navštívte našu stránku www.armory.sk

 

 

Zbrane TANFOGLIO

Zbrane spoločnosti Tanfoglio vychádzajú z konštrukcie zbraní CZ 75, hoci idú vlastnou cestou predovšetkým v oblasti dizajnu, ale aj konštrukčných modifikácií. Spoločnosť Tanfoglio ponúka veľké množstvo typov pištolí  a je činná v oblasti predovšetkým športových zbraní najvyššej kvality, ktorými strieľa aj niekoľkonásobný majster sveta Eric Grauffel. Spoločnosť Tanfoglio disponuje aj vlastnou líniou služobných a obranných zbraní.

 

 

 

 

Zbrane STI International

Pri zrode spoločnosti STI International z Georgetownu v štáte Texas, USA, stáli od počiatku špičkový strelec Chip McCormick, bratia Trippovci a ich spoločník pán Strayer. Tento tím predstavil na Shot Show 1992 nové produkty založené na nesmrteľnej konštrukcii 1911 pána Johna Mosesa Browninga a rámu s veľkokapacitným dvojradovým zásobníkom. Tento modulárny rám sa skladá z dvoch častí líšiacich i použitím rozličných konštrukčných materiálov (oceľ-plast). Portfólio spoločnosti teda spočiatku bolo založené predovšetkým na dvojradových modeloch, pričom hlavnou cieľovou skupinou boli športoví strelci. Títo búrlivo vítali možnosť strieľať 1911-ou i disciplíny, ktoré zvýhodňovali zbrane s vysokou kapacitou zásobníkov. Neskôr dochádza k odchodu Sandyho Strayera zo spoločnosti, pričom ten si zakladá vlastnú spoločnosť SVI, ktorá sa zaoberá produkciou konštrukčne identických zbraní, avšak vo vyšších cenových hladinách s rozsiahlou ponukou individualizácie konečným užívateľom. Po jeho odchode potrebný kapitál dodal svojím vstupom do spoločnosti STI International David Skinner. Finančná injekcia sa ukázala veľmi prospešnou a STI International zažíva dodnes obdobie konjunktúry. Viac ako polovica športových strelcov v USA používa zbraň alebo hlavný diel zbrane z produkcie STI International. Prednosti STI International objavili i príslušníci ozbrojených zložiek ako členovia SWAT tímov, HRT (Hostage Rescue Taems), štátne i obecné policajné oddiely, inštruktori streľby a podobne. Obľubu STI International zbraní umocňuje široká ponuka modelov, kde popri veľkokapacitných verziách 2011 STI International pristúpila i k produkcii klasických jednoradových 1911-ok.

 

 

 

Zbrane SPHINX

Počiatky spoločnosti Sphinx siahajú do roku 1876 a sú spojené s menami pánov Josef Müller-Haiber a Jakob Schweizer, ktorí v Solothurne založili spoločnosť s netradičným názvom egyptského pôvodu. V roku 1985 spoločnosť Sphinx Engineering SA   začala s produkciou pištolí AT-84 a neskôr AT-88 spájaných s menom československého emigranta Ing. Martina Tůmu. Mimochodom, šlo pravdepodobne o jediné licencované kópie CZ-75 na svete. Pištole prechádzali postupným vývinom a vyústili do modelu Sphinx 2000, ktorého produkcia sa začala v roku 1996. Model Sphinx 2000 bez problémov zvládol i náročné testy predchádzajúce  výberu novej zbrane pre americké špeciálne jednotky SOCOM. Víťazom sa napokon stala zbraň spoločnosti Heckler und Koch Mark 23. Sphinx 2000 bola zavedená do výzbroje polície Austrálie, Belgicka, Nórska, Švajčiarska a Venezuely. V roku 1997 vstupuje do spoločnosti pán Armin Landoldt viacnásobný majster Švajčiarska v IPSC , ktorý zakladá Sphinx Systems Ltd. So sídlom v Mattene pri Interlakene. Spoločnosť je v súčasnosti jediným producentom krátkych strelných zbraní vo Švajčiarsku. Postupnou evolúciou Spinx 2000 boli zavedené prvky, ktoré sa neskôr uplatnili i na zbrani Spinx 3000 vyvíjanej od roku 2000 do 2002, kedy započala jej sériová produkcia. Sphinx 3000 zaviedli do výzbroje polícia Švajčiarska, špeciálne jednotky Dánska, Nórska, Singapuru a Air Force Royal Malaysian. Spoločnosť naďalej pokračuje vo vývoji a investíciách do svojho vybavenia. Postupne boli uvedené do prevádzky tri moderné obrábacie CAD/CNC/CAM centrá. Vybavenie v nich je približne spolovice vyrobené na objednávku podľa požiadaviek Sphinxu. Modulárna konštrukcia, vlastné laserové centrum a výroba prakticky všetkých súčiastok plne v réžii Sphinxu umožňuje dodržanie štandardov spoločnosti ohľadne najvyššej kvality, ako aj individualizáciu zbrane na želanie zákazníka.  Vynikajúca presnosť, spoľahlivosť blížiaca sa absolútnym hodnotám, spolu s 1911-kami asi najlepšia ovládateľnosť počas streľby, povrchová úprava alebo opracovanie sú atribúty, kvôli ktorým si Sphinxy volia zákazníci vyžadujúci najvyššiu kvalitu.

 

 

 

Zbrane KIMBER

Zbrane typu 1911 sú jednoznačne najúspešnejšou konštrukciou krátkej zbrane. Spoločnosť Kimber ponúka vysoko kvalitné a spoľahlivé klony pištolí 1911, v rozličných verziách, v rôznych kalibroch, materiáloch a povrchových úpravách. Pištole Kimber sú najpredávanejšími 1911-kami na svete. Krátke zbrane spoločnosti Kimber typu 1911 sú vyrábané v rozličných dĺžkach hlavne a záveru s rôznou kapacitou zásobníka závislou od veľkosti pažbičky. Pištole Kimber 1911 sú už v základe vybavené nadštandardnými s tuningovými prvkami ponúkanými ostatnými výrobcami len za príplatok.

 

  

 

 

Zbrane STI Europe

STI Europe je spoločnosť založená Karlom „Charliem“ Prommersbergerom. Ide o skúseného puškára, ktorý sa roky venoval importi zbraní STI do Nemecka. Avšak po roztržke a nechutných právnych ťahaniciach pán Prommersberger sa začal venovať výrobe klonov STI pod obchodnou značkou STI Europe.  Podľa všetkého dosť úspešne, nakoľko na jednotlivé modely sú pomerne dlhé čakacie lehoty. Ide o pomerne zriedkavý jav, keď právne i súdne ťahanice viedli k niečomu konštruktívnemu – vzniku novej kvalitnej značky zbraní. Podiel dielov Made in Germany má byť okrem hlavne a mieridiel 100%. Pán Prommersberger je členom prestížneho Klubu 30 združujúcich najlepších puškárov Nemeckej spolkovej republiky.

 

 

 

Zbrane KRISS

Zbraň Kriss Vector Carbine je futuristicky vyzerajúca inovatívna zbraň. Ide od uvedenia zbraní Glock o pravdepodobne najrevolučnejší počin na poli vývoja a výroby zbraní. Revolučný dizajn spočíva v konštrukcii záverového mechanizmu – Super V –block. Tento sa pri streľbe nepohybuje lineárne vzad, ako to býva u klasických konštrukcií, ale smerom nadol. Pohyb pomerne hmotného záveru smerom nadol do značnej miery eliminuje zdvih zbrane ako aj spätný ráz. Handling zbrane – pravdepodobne absolútne najlepší na svete a vynikajúca presnosť – výrobca udáva sústrely match muníciou kalibru .45 ACP s projektilmi 230 grs na 100 metrov do veľkosti 30,5 cm – radia zbrane spoločnosti Kriss Arms medzi súčasné svetové špičky. Na 25 metrov je rozptyl zbraní Kriss menej ako 2,5 cm. Munícia ráže .45 ACP má vynikajúci stop efekt, čo ďalej zvyšuje hodnotu zbrane v sebaobranných situáciách. Zbrane Kriss Arms plnia vojenské normy Mil-Std 810 F.390.

 

  

 

 

Zbrane Nighthawk Custom

Zbrane typu 1911 sú jednoznačne najúspešnejšou platformou samonabíjacej krátkej zbrane. Spoločnosť Nighthawk Custom patrí medzi niekoľko málo najprestížejších výrobcov pištolí vychádzajúcich z pôvodnej konštrukcie geniálneho Johna Mosesa Browninga – Coltu 1911. Dôkazom neuveriteľnej spoľahlivosti a odolnosti dizajnu pištole 1911 je viac ako 70-ročné plošné zavedenie tejto krátkej zbrane v ozbrojených silách USA. I dnes sú tieto pištole vo výzbroji predovšetkým špeciálnych jednotiek amerických ozbrojených síl, hoci v roku 1985 bola plošne zavedená krátka zbraň typu Beretta 92. Zbrane Nighthawk Custom sú vyrábané na základe požiadaviek zákazníka, ktorý má možnosť si nadefinovať jedinečné tuningové prvky svojej želanej zbrane.